Wat is het verschil tussen een incassobureau en incasso advocaten?

incasso

Als bedrijf ben je natuurlijk veel bezig met incasseren van inkomsten. Dit is cruciaal, omdat het natuurlijk zorgt dat je bedrijf blijft bestaan. Veel bedrijven hebben dan ook wel contact met een incassobureau. Maar je hebt ook zoiets als een incasso advocaat? Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee en wat is het voordeel van de laatstgenoemde? In dit artikel zoeken we het even voor je uit.

Wat is het verschil?

Het klinkt misschien gek, maar iedereen die het zou willen kan in principe een incassobureau beginnen. Klik hier voor de uitleg die Van Loon Incasso advocaten hierover geeft. Voor een incasso advocaat geldt dat dus niet, en dit heeft bepaalde voordelen zoals Van Loon duidelijk maakt (klik hier voor de verklaring van Van Loon).

De voordelen

Wat zijn dan de voordelen die een incasso advocaat met zich mee brengt. Ten eerste zijn er de voordelen die specifiek gericht zijn op de bevoegdheden van een advocaat. Zo mag een incasso advocaat bedragen van boven de 25000 euro processen, wat natuurlijk heel handig is voor bedrijven met hoge inkomsten. Daarnaast kan een advocaat natuurlijk ook juridische conflicten zelf oplossen en mogen ze ook vordering uit het buitenland ophalen. Voor het hele lijstje klik hier.

Maar daarnaast zijn er ook belastingvoordelen. Veel incasso advocaten werken namelijk op basis van no cure no pay incasso. Wat is een no cure no pay incasso? Eigenlijk is het heel simpel, het zegt namelijk zoveel als dat de advocaat niets incasseert, jij ook niets betaalt. Dit houdt dan ook in dat je geen uurtarief, of administratiekosten betaald. Aan een incasso advocaat hou je dus ook echt iets over.

Ook zorgt een advocaat veelal voor een erg snelle betaling. De brief die de advocaat uitstuurt, zorgt vaak voor een snelle reactie. Mensen reageren gewoon sneller op advocaten, zo lijkt het.

 

Comments zijn uitgeschakeld.