Waarvoor kun je een arbeidsrecht advocaat inschakelen?

arbeidsrecht

Om de huur of hypotheek te kunnen betalen, eten te kunnen kopen, of nieuwe schoenen voor de komende winter, overal heb je geld voor nodig. En je komt aan geld door te werken. Bijna iedereen gaat dus ooit een keer een arbeidscontract aan met een werkgever. Vaak is iedereen in het begin hartstikke tevreden over de gang van zaken, maar bij het ontbinden van het contract kan het minder soepel lopen. Soms gaat dit zo slecht dat er zelfs een advocaat op het gebied van arbeidsrecht bij moet komen.

Hulp bij ontslag

Bij ontslag zal goed gekeken worden naar de hoogte van de vergoeding die de werknemer krijgt. Omdat de werkgever degene is die dit zal moeten betalen, zal deze partij het dus zo laag mogelijk willen houden. De bedrijfsjurist zal dus de kosten aan hun kant zo laag mogelijk willen houden, terwijl de ontslagen werknemer juist naar een hoger bedrag zoekt. Het is dus verstandig om een eigen advocaat op het gebied van arbeidsrecht in de armen te nemen. Deze heeft namelijk geen reden om de som van de vergoeding zo laag mogelijk te houden.

Net zoals bij echtscheidingen een advocaat op het gebied van familierecht voor elke partij aan te nemen, is dit ook van belang op de werkvloer. Een advocaat kan namelijk niet voor twee tegengestelde belangen strijden. En in deze gevallen heb je dus te maken met twee partijen die niet naar hetzelfde resultaat op zoek zijn.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt, heb je recht op gratis rechtsbijstand. Dit klinkt natuurlijk mooi in de oren, maar de advocaat op het gebied van arbeidsrecht wilt de zaak vaak zo snel mogelijk afsluiten. Hoe langer het voortzet, hoe meer het de verzekeraar kost natuurlijk. Dit kan nadelig uitpakken. Het zou dus beter kunnen zijn om zelf een advocaat in de armen te nemen die op uurtarief voor jou de beste resultaten najaagt.

Vaak wordt bij echtscheidingen ook gekeken naar het beperken van de kosten. Een advocaat op het gebied van familierecht wordt vaak gecombineerd met een mediator.

Let op je flexwerkers

Heb je veel flexwerkers in dienst? Dan moet je goed letten op de contracten! Als deze flexwerkers regelmatige uren hebben, zal je na 12 maanden een officieel aanbod voor een vast contract moeten doen. Een advocaat op het gebied van familierecht of arbeidsrecht helpen je om dit proces te begeleiden.

Comments zijn uitgeschakeld.