Rechtsbijstandsverzekeringen ondernemers

advocaten

Ondernemers kunnen ook een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Het hoeft niet, maar het is wel zeer verstandig. Denk bijvoorbeeld aan klanten die niet willen betalen. Maar wat dacht jij van juridische geschillen bij huurcontracten, koopcontracten en ontslag van werknemers? Ook voor ZZP’ers kan een rechtsbijstandsverzekering verstandig zijn. Je wilt namelijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan bij een onverwacht conflict. Juist bij juridische zaken kunnen de kosten enorm oplopen. Het is dan wel zo prettig wanneer je dit risico goed afgedekt hebt.

Rechtsbijstandsverzekeringen voor ondernemers

Voor je zakelijke activiteiten kun je geen gebruik maken van je particuliere rechtsbijstandsverzekering. Je zult echt een aparte rechtsbijstandsverzekering moeten afsluiten. Kom je er niet uit? Een rechtsbijstandverzekering adviseur in Rotterdam of Arnhem kan je hierbij helpen.

Rechtsbijstandsverzekering ZZP’ers

Ook al ben je ZZP-er dan nog kun je niet gebruik maken van rechtshulp via je particuliere rechtsbijstandsverzekering. Je zult echt een speciale ondernemersrechtsbijstandsverzekering moeten afsluiten. Natuurlijk heb je als ZZP’er geen personeel. Dus rechtzaken bij ontslag zul je niet meemaken. Maar wat dacht je van een boekhouder die fouten heeft gemaakt. Of leveranciers die zich niet aan de contracten houden en klanten die niet willen betalen. Bij al deze zaken komt een rechtsbijstandsverzekering goed van pas.

Beste rechtsbijstandsverzekeringen voor ondernemers

Natuurlijk zijn hier ook de gebruikelijke namen van verzekeraars, maar er zijn twee partijen die eigenlijk door alle onafhankelijke verzekeringsadviseurs aanbevolen worden aan ondernemers.

Dat zijn:

  1. DAS rechtsbijstandsverzekering ondernemers
  2. ARAG rechtsbijstandsverzekering ondernemers

Beide verzekeraars staan goed aangeschreven als rechtsbijstandsverzekering voor ondernemers. ARAG is iets goedkoper. DAS heeft wat minder uitsluitingen in de voorwaarden staan en lijkt dus completer.

Comments zijn uitgeschakeld.