Mediator vinden

scheiding

Zit u middenin een echtscheiding? Heeft u te maken met een vervelend arbeidsconflict of zijn er problemen met uw familie omtrent erfrecht? In ieder conflict kunt u weleens een scheidsrechter gebruiken. Een onafhankelijk persoon die duidelijkheid schept in een benarde situatie en die een ander licht op zaken kan werpen. Een mediator kan u helpen om samen tot een oplossing te komen.

Wat doet een mediator?

Een mediator kan u helpen bij conflicten. Omdat een mediator niet samenwerkt met advocaten en rechters is deze persoon geheel onpartijdig. Het doel van een mediator is door middel van gesprek samen tot een oplossing komen op een zo vredig mogelijke manier. U speelt dus zelf een actieve rol in het oplossen van het conflict, wat u naderhand een zelfvoldaan gevoel zal geven. U kunt een mediator inschakelen bij diverse conflicten; bij een echtscheiding, bij ontslag, erfenis of ieder ander soort geschil. Een mediator is opgeleid om u zo goed mogelijk tot een gezamenlijk compromis te helpen. Hier komen geen nare rechtszaken aan te pas.

Voor wie is een mediator

Wanneer een mediator nodig is, is iets heel persoonlijks. Ieder meningsverschil, ruzie of conflict kan voor iemand een emotioneel beladen gebeurtenis zijn. Zo kan iemand al heel erg worstelen bij gespannen sferen in het gezin door een meningsverschil over bijvoorbeeld het huishouden en de taakverdeling. Een ander heeft jarenlange discussies over bijvoorbeeld voogdij voordat hij of zij merkt dat het teveel wordt. Ieder meningsverschil dat niet wordt opgelost en blijft door sudderen, kan uitgroeien tot een ruzie of conflict. Bij iedere ruzie waar een oplossing ver weg lijkt, kan een mediator een verschil maken.

Waar kunt u een mediator vinden?

Door het hele land zijn gespecialiseerde mediators te vinden. Via internet kunt u vaak gemakkelijk een mediator vinden in uw regio. Het is verstandig om van tevoren referenties te bekijken, zodat u weet of een bepaalde mediator zijn werk goed doet. Vaak kunt u ook al een afspraak maken via internet of u kunt telefonisch contact opnemen met het nummer dat op de website van de mediator te vinden is.

Een mediator inschakelen

Het Mediators Collectief heeft meerdere ervaren mediators. U kunt altijd contact met hen opnemen om te vragen of zij een uitkomst kunnen bieden. Een mediator inschakelen kan voor ieder soort conflict!

Comments zijn uitgeschakeld.